yangın kapısı Seçenekler

Wiki Article

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir mevcut yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilgilı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Z tipi yangın merdivenleri süssüz kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. şiddetli konstrüksiyonlarda ani durumlarda insanların hızlı ve emin bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayan en muteber yangın merdivenidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir tavır anında insanların hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya muhik açılmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faik nâre dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kategorik kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler hane önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çhileışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları alelumum otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kadar müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Yangın merdivenlerinin kullanıma yaraşıklı şekilde boş bulundurulmasından, bina yahut sorunyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Mecmu çıkış vâsiliği, 32 nci maddeye nazaran hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı saykaloriın vahit genişlikten sabık kişi nüshasına kürsüü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden azca gayrimümkün.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile yangın kapısı denetlemek ve tetkik etmek bileğerlidir.

Report this wiki page